Apelam la o firma sau inchiriem o masina pentru transport mobila?

Schimbarea locuintei poate fi una dintre cele mai stresante experiente chiar si pentru personale bine organizate si calculate. Motivul este ca in general timpul pentru luarea decizilor este scurt, iar optiunile sunt numeroase, de la felul in care va urma sa fie impachetate si identificate cutiile cu bunuri, la cea mai presanta problama: masina pentru transport. Putine persoane detin sau au prieteni care detin o masina de tip dubita, indeajuns de mare pentru a putea transporta intreaga mobila dintr-o locatie in alta, fara a face un numar prea mare de drumuri. Pentru toti ceilalti, mutarea se reduce la doua optiuni, fie apelarea la o firma de transport mobila, fie inchirierea unei masini de tip camioneta de la firmele de inchirieri.

Desi firmele de inchirieri sunt in mod special cunoscute pentru servicile oferite turistilor sau inchirieri de masini pentru evenimente, multe dintre acestea au si masini mai mari ce pot fi inchiriate in astfel de situatii. Exista insa cateva detalii ce trebuiesc luate in considerare inainte la apelarea la aceasta metoda:

1. Pentru masinile cu tonaj de peste 3,5 t este nevoie de permis categoria C sau C+E, daca este vorba de un autovehicul cu remorca. Categoria de permis B nu este valabila decat pana la 3,5t, deci la inchiriere este important sa se ia in considerare tonajul camionetei inchiriate. Exista insa destule modele de camionete ce pot fi inchiriate si conduse cu permisul categoria B din care se poate alege.

2. Camionetele se conduc putin diferit fata de masinile obisnuite, parcarea, curbele si chiar franarea devin putin mai dificile.

3. Inchirierea unei camionete este doar o parte a procesului, firmele de inchirieri masini nu pun la dispozitia clientilor si anagjati ce ajuta cu incarcarea acestora asa cum este cazul firmelor de transport mobila.

4. Optiunea de a inchiria o masina este valabila doar pentru transportul in acelasi oras, de exemplu pentru transport mobila in Bucuresti, daca se pleaca dintr-un oras in altul in care firma nu are sediu, de multe ori masina trebuie adusa inapoi tot de client.

Optiunea mult mai populara este aceea de a apela la o companie de transport al mobilei, aceasta oferind urmatoarele beneficii:

1. Se pot alege masini de orice tonaj, firma punand la dispozitie si soferul, astfel ca transportul se face intotdeauna intr-un singur durm.

2. Firmele de transport pun la dispozitia clientului si angajati ce se ocupa de incarcarea si descarcarea masinii, clientul trebuind sa se ocupe doar de impachetarea si despachetarea bunurilor. Aceast detaliu devine cu atat mai important atunci cand este vorba de persoane in varsta sau persoane singure care schimba locuinta.

3. Bunurile pot fi asigurate pe durata transportului printr-un proces extrem de simplu atunci cand se discuta pretul si detaliile serviciului oferit, astfel putand fi protejate bunurile fragile si de valoare.

4. Desi serviciile de transport mobila pot fi ceva mai scumpe decat simpla inchiriere a unei camionete, procesul este mult mai rapid si mai putin stresant pentru client, care se poate concetra in schimb pe organizarea altor probleme ce apar in cursul unor mutari de acest gen.

Etichete sociale:

Lasă un răspuns