Călătorie de afaceri la Sibiu – decât să iei un taxi, mai bine închiriezi o maşină!

piata-unirii-sibiuO scurtă călătorie de afaceri la Sibiu te poate aduce la cheltuieli de transport neaşteptate. Dacă nu ai un autoturism la dispoziție, nu cunoşti subtilitățile transportului local în comun şi nu ai timp să aştepți, pregăteşte-te să plăteşti între 15 şi 25 de lei pentru o cursă pe care ca bucureştean, o consideri foarte scurtă. Dacă ai mai multe drumuri de făcut într-o zi, pune-ți în buzunarul pentru taxi măcar 100 de lei.

Pe lângă tariful mai mare decât în capitală, pentru un kilometru parcurs, lucru de altfel comun tuturor oraşelor din provincie, Sibiul are în ultimii ani particularitatea sensurilor unice care te fac să vizitezi multe zone ale localității, pe care nu aveai nici o intenție să le vezi sau cel puțin nu când te grăbeşti să ajungi la o şedință, la o întâlnire de serviciu sau, vai, să prinzi trenul.

Sensul unic de pe Calea Dumbrăvii te va duce, dacă vii dinspre centrul oraşului, direct în Dumbravă şi abia apoi pe Calea Dumbrăvii. Dacă te gândeşti, naiv, că vei putea ajunge din centru în linie dreaptă la gară, ei bine, nu va fi aşa – ia-ți rezerve de timp şi de bani.

După o zi şi 85 de lei cheltuiți pe taxi, se poate poate spune că, oriunde ai vrea să te duci în Sibiu, nu vei putea să ajungi decât făcând un mare ocol.

După două zile, 4 ore aşteptând taxiul, întârzieri şi peste 200 de lei cheltuiți (incluzând „atenția” pentru şoferi), aş fi vrut să fi închiriat o maşină, pentru că până şi sensurile unice au partea lor bună: au creat spațiu pentru locuri de parcare, şi pe-o parte, şi pe alta a drumului.

Etichete sociale: > > >

Lasă un răspuns