Cum pregatim masina pentru vacanta de vara?

verificare masinaInceputul sezonului concediilor este la mai putin de doua luni distanta, iar asta nu poate decat sa bucure majoritatea oamenilor. Fie ca vorbim despre vacante planificate din timp sau last-minute, in tara, se pare ca mijlocul de transport preferat al romanilor ramane autoturismul personal. Foarte putini prefera autocarele, microbuzele sau trenurile cand vine vorba despre transport spre destinatia de concediu.

Cu toate ca numarul turistilor romani care prefera autoturismul personal este foarte mare, putini stiu cum sa isi echipeze si pregateasca masina pentru drumuri lungi. In primul rand, aceste pregatiri nu se fac in zilele de dinaintea plecarii in concediu, pentru ca de multe ori, din cauza programului, este posibil sa fie uitata  vreo verificare. Ce presupun aceste pregatiri? O verificare minutioasa a masinii. Daca placutele de frana trebuie inlocuite, momentul potrivit este inaintea plecarii in concediu. De asemenea, orice problema a masinii, orice zgomot care pare suspect trebuie rezolvate  cat mai curand. O verificare geometrica a rotilor este obligatorie inainte de plecarea la drum. In ziua plecarii, o inspectie a masinii trebuie sa inceapa cu exteriorul si sa includa toate componentele: verificarea presiunii din roti, verificarea motorului, a stergatoarelor de parbriz si multe altele. Interiorul trebuie sa fie curatat, verificarea sub scaune este esentiala, iar asigurarea ca aerul conditionat functioneaza (in cazul masinilor care au) este binevenita, pentru a nu intampina probleme pe drum.

De asemenea, in afara de pregatirea masinii, mai trebuie sa va asigurati ca aveti roata de rezerva, trusa de prim ajutor, extinctor, cateva unelte pentru reparat in caz de nevoie si daca se poate, un GPS mai ales daca nu cunoasteti drumul sau nu sunteti siguri de el.

Daca veti urma acesti pasi, calatoria va fi mult mai relaxanta si nu va mai trebui sa va faceti griji pentru eventuale probleme care ar putea aparea. Totodata, daca veti calatori cu un copil, este extrem de important sa luati un scaun auto (acesta este obligatoriu indiferent de distanta pe care va deplasati). Acesta trebuie montat cu spatele la sensul de mers si trebuie adaptat astfel incat copilul sa nu stea incomod, iar centurile de siguranta trebuie sa fie reglate corespunzator.

Calatoria cu masina personala poate fi extrem de comoda, daca veti urma aceste recomandari. De fapt acestea sunt recomandari generale pe care trebuie sa le urmati periodic si nu doar inaintea plecarii in concediu.

Etichete sociale: > > >

Lasă un răspuns