De ce as inchiria o masina?

de-ceMi-am pus si eu intrebarea acum cativa ani, cand am inceput sa calatoresc in interes de afaceri: de ce as inchiria o masina?

Mi se parea ca a avea o masina personala sau o masina de firma este mult mai economic decat a apela la o firma de rent a car, de fapt, nu ‘mult mai economic” ci de fapt, infinit mai ieftin. Mi se parea ca este mult mai ieftin sa ai masina ta decat sa inchiriezi o masina. Timpul si experienta precum si parerile unor prieteni buni, economisti de meserie m-au facut sa imi pun diverse intrebari precum si aceasta referitoare la inchirierile auto.

O masina personala ne costa foarte mult chiar si atunci cand nu o folosim deloc! Costurile cu inchirierea parcarii, cu reviziile in serviceurile autorizate, celebrul ITP la doi ani, uleiul care trebuie musai schimbat chiar daca masina nu este folosita, pentru ca acet ulei de motor in timp isi pierde proprietatile fizico chimice, impozitul pe automobil ca sa nu mai vorbim de asigurarea auto obligatorie si, de ce nu, pentru oamenii care se respecta si stiu ce inseamna evenimentul neprevazut, asigurarea facultativa CASCO.

Interesandu-ma cu ocazia unui team-building al companiei multinationale in care lucram despre inchirierile auto in Bucuresti, am aflat ca se pot inchiria tot felul de autoturisme de la minivanuri, vanuri sau autoturismen de teren pana la masini personale din clasa mini sau economy pana la masini din clasa de lux.

Nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat ca, daca urmaresti oferte firmelor de inchirieri auto poti sa iti gasesti o masina de inchiriat la un pret extrem de acceptabil, chiar si ca persoana fizica, firmele de rent a car intrecandu-se intre ele in oferte speciale de inchirieri mai ales in perioadele cele mai fierbinti din an: concediile de vara sau perioada sarbatorilor.

Am comparat preturile masinilor de inchiriat, in special al celor cu preturi undeva apropiate de medie si am constatat ca, numarul de zile pe an in care intradevar am nevoie de masina si in care in mod real o folosesc atat eu cat si familia si am ajuns la concluzia ca, cheltuielile cu masina noastra personala care mai mult sta in fata blocului depasesc cu cel putin 30% cheltuielile pe care le-am fi avut cu o masina inchiriata. Si, atunci, de ce as inchiria o masina?

De ce nu?

Etichete sociale: > >

Lasă un răspuns