Importanta scaunului auto pentru copil

scaun_auto_copil3In trecut, rar puteau fi vazuti copii in masini: fie nu erau multi oameni care isi permiteau masini, fie preferau sa petreaca timpul in aer liber sau sa utilizeze mijloacele de transport in comun. In zilele noastre in schimb, sunt foarte multe masini in care exista cel putin un copil. Insa, nu sunt multi parinti care respecta regulile elementare cand vine vorba despre transportul copiilor.

In primul rand, inca de la iesirea din maternitate, este obligatoriu sa fie pus copilul intr-un sistem special pentru el: scoica sau landou. Nu este permisa sub nici o forma transportarea copilului in alt mod, fie ca vorbim despre masina personala sau un taxi. Insa, nu toate sistemele de transport sunt bune. Acestea, trebuie omologate de catre autoritatile competente si trebuie sa fie in conformitate cu varsta si greutatea copilului. Pe masura ce acesta creste, trebuie schimbat sistemul de transport, pentru a fi in siguranta in permanenta. Iar utilizarea acestor sisteme (scaune auto) trebuie continuata pana la varste cat mai mari, pentru a evita accidentele.

Nu numai folosirea unui astfel de sistem este importanta, ci si modul in care este folosit. Inainte de a cumpara un scaun auto, este bine sa verificati daca este compatibil cu masina si neaparat, daca se poate monta cu spatele la sensul de mers. Aceasta este cea mai sigura pozitie pentru copii si este recomandata chiar si dupa varsta de doi ani a copilului.

Iar daca va intrebati care sunt cele mai bune scaune auto, ar fi bine sa le luati in considerare pe cele cu isofix. Acestea sunt cele mai sigure si comode si in plus, pot fi montate cu spatele la sensul de mers. De ce este atat de important sa fie montat scaunul astfel? Pentru ca in cazul unui impact, copilul va ramane in scaun, nu se va apleca in fata, centura de siguranta nu il va strange, capul va ramane intr-o pozitie normala, iar coloana va fi protejata. Sunt destule statistici care arata ca in accidente grave, au scapat doar cu zgarieturi copii care aveau scaunul montat cu spatele la sensul de mers.

Asadar, interesati-va de un scaun auto potrivit copiilor vostri si cereti mai multe informatii daca nu sunteti suficient de informati.

Etichete sociale: > >

Lasă un răspuns