Inchirieri auto fara asigurari

FutureCars-wConform unor studii recente, piata auto va arata in cu totul alt mod fata de cea de azi in viitorul nu foarte indepartat. Lucrurile vor sta cu totul altfel, masini care azi le vedem doar in show-room sau in parcurile auto ale companiilor de rent-a-car, masini cu alte sisteme de propulsie, electrice, biogaz, hidrogen sau chiar aer comprimat. Epuizarea rezervelor mondiale de petrol va conduce la schimbarea drastica a viziunilor, a industriilor in general. Deja, acum, pe ultima suta de metri, marii producatori auto se intrec in a realiza motoare cu consum cat mai mic, nu mai departe de sfarsitul anului trecut, Volkswagen XL1, un autoturism extreme de futurist cu un consum cu mult peste 1l/100km.

Mai mult decat atat, numarul de unitati in productia auto va scadea deoarece nici cererea nu va mai fi atat de mare in primul rand datorita alternativelor de transport ecologice, ale sistemelor extreme de eficiente de transport in comun precum si al cresterii tendintei de utilizare a masinilor de inchiriat, a serviciilor companiilor de inchirieri auto care vor fi din ce in ce mai prezente in viata comunitatii.

In acest sens, practic al inlocuirii parcurilor auto cu un nou tip de masini, autoturismele viitorului vor fi niste masini inteligente, revolutia in acest domeniu putand fi echivalata cu revolutia comunicarii, ceva asemanator cu ceea ce s-a intamplat in domeniul telefoniei mobile unde de la febra sms-urilor in cativa ani telefoanele (asa numitele smart-phoneuri) au ajuns sa permita comunicarea vocala direct pe internet, orientarea in spatiu prin inglobarea receptoarelor GPS, multiple aplicatii extreme de utile anumitor grupuri sociale.

Deja principalii producator de software pentru aceste telefoane inteligente, Apple sau Google, au inceput  parteneriate cu marii producatori auto, Mercedes Benz, Volksvagen sau BMW, Honda sau General Motors pentru a dota autoturismele viitorului cu facilitati asemanatoare telefoanelor mobile.

Exista experimente si chiar aplicatii care in acest moment permit utilizatorilor de autoturisme sa lase in seama computerului de bord conducerea autoturismului.

Pentru firmele de inchirieri auto aceste autoturisme vor fi mult mai bine adaptate scopului deoarece aceste masini nu vor mai putea fi furate sau distruse de catre clienti rau intentionati, nu vor putea fi conduse sub influenta drogurilor sau a bauturilor alcoolice, si, mai mult decat atat, acestea autoturisme nu vor mai avea nevoie de asigurare, sau acestea vor fi extreme de mici, deoarece, practic, riscul daunelor prin tamponare va fi inexistent. Acest lucru va insemna si pentru clienti un avantaj deosebit deoarece sistemul de rent-a-car va fi mult simplificat iar preturile vor fi cu mult mai mici.

Etichete sociale: > > >

Lasă un răspuns