Inchirieri masini – metoda rapida de deplasare

No.3 Peirce-RacineInca din cele mai vechi timpuri, oamenii au cautat metode pentru o deplasare rapida. Imparatii preferau carele impodobite, unele realizate din aur, trase de cai de rasa, iar oamenii de rand se multumeau cu trasuri, sau mai bine spus carute rudimentare. Lucrurile au continuat asa pana la aparitia bicicletei si mai apoi, a masinii. Primele masini… Daca ne gandim bine, erau destul de avansate pentru vremea aceea, mai exact secolul 19. Aristrocratii se deplasau confortabil, in locul cailor pentru trasuri aparand caii putere de sub capota. Primele masini nu aveau nici macar radio, ce sa mai vorbim despre airbag-uri. Raportandu-ne la asta, masinile din ziua de astazi, care au computer integrat ni se par desprinse din filmele SF.

Si totusi: cand a devenit masina un lucru de care depindem? Cand orasele s-au extins, cand preturile masinilor au inceput sa scada si au inceput sa fie accesibile si paturii de mijloc? Cand ne-am dat seama ca avem nevoie de confort si rapiditate? Toate acestea la un loc plus multe altele. Adevarul este ca masina ne este necesara in multe situatii si nu doar pentru mersul la serviciu sau la cumparaturi.

Insa ce putem face daca nu detinem o masina personala si avem nevoie sa plecam din localitate spre exemplu? Sau sa ne deplasam in mai multe locuri intr-un oras fara sa depindem de un taxi? E simplu: inchirieri auto e solutia. Sa zicem ca o persoana care s-a mutat in strainatate vine in tara, in vacanta. Nu vrea sa depinda de rude sau prieteni pentru deplasari, mai ales ca vrea sa mearga in mai multe orase. Ce poate face? Inchiriaza o masina! Apeleaza la o firma de inchirieri auto si isi alege masina care i se potriveste cel mai bine. Cat va plati? Costurile sunt variabile si depinde de mai multi factori: categoria masinii, marca, anul fabricatiei, varsta soferului, perioada de timp pentru care imprumuta masina. Spre exemplu, pentru o saptamana, preturile incep de la 150 euro si pot ajunge pana la 500 euro pentru o berlina, in functie de marca. Se mai pot contracta si servicii suplimentare, care bineinteles vor creste pretul de inchiriere. Insa, per total este foarte avantajoasa aceasta metoda de deplasare, mai ales pentru drumurile in afara localitatii. Si de ce nu, confortabila!

In concluzie, atunci cand aveti nevoie de o masina, luati in considerare si inchirierile auto!

Etichete sociale: > > >

Lasă un răspuns