Masinile din ziua de astazi

opel-monza-concept_100437431_mCu toate ca marile orase sunt mega-aglomerate, in fiecare an creste numarul de autoturisme inregistrate. S-a ajuns la situatia in care intr-o familie, toti membrii sa aiba cate o masina: mama, tata si copilul sau copiii. Asta inseamna un oras mai aglomerat, mai poluat si mai multe resurse consumate nu tocmai inteligent. Pe de alta parte, cateodata acest lucru nu este un moft, ci o necesitate, mai ales pentru familiile care locuiesc in afara oraselor s itrebuie sa faca naveta in fiecare zi, la ore diferite.

Insa, tocmai din acest motiv, producatorii de masini au inceput sa se gandeasca la cum pot reduce impactul masinilor asupra mediului inconjurator. Astfel, motoarele au fost optimizate pentru a consuma mai putin, dar in acelasi timp pentru a garanta rezultate mai bune. In timp, aceste rezultate se vor vedea, in momentul in care parcul auto al oraselor va incepe sa se reinnoiasca. Asta presupune ca vechile masini sa fie casate.

Tot din categoria imbunatatirilor face parte si fiabilitatea masinilor: acum ele sunt costruite sa dureze mult mai mult, sa se strice mult mai greu si sa se comporte perfect in orice situatie. In urma cu multi ani, masinile care urcau pante abrute aveau tendinta de a se incalzi si de a se opri, insa in ziua de astazi acest lucru nu mai este un impediment.

In plus, masinile din ziua de astazi sunt mult mai sigure. Din ce in ce mai multe au posibilitatea de a prelua singure anumite comenzi, cu ajutorul pilotilor automati. Ce-i drept, marea majoritate nu reuseste performanta de a prelua complet comenzile, insa daca soferul are o problema in momentul in care se afla la volan si nu poate opri, masina poate tine drumul drept, poate incetini la vederea unui obstacol si poate ajuta soferul in felul acesta.

Mai mult, unele masini au posibilitatea de aasista soferii la efectuarea unor manevre, cum ar fi parcarile si in felul acesta se pot evita anumite incidente. Ca sa nu mai aducem in discutie si faptul ca masinile pot fi reparate mult mai usor, datorita materialelor foarte bune din care sunt realizate. In concluzie, masinile secolului 21 sunt cu adevarat inteligente si aduc si alte avantaje pe lang acela al confortului si rapiditatii.

Etichete sociale:

Lasă un răspuns