Notiuni generale despre car tunning

191027-bigthumbnailIn momentul in care va ganditi sa va tunati masina trebuie sa luati in calcul “materialul” cu care lucrati, si anume, ce masina aveti si ce performante doriti sa obtineti de la ea. Al doilea aspect pe care trebuie sa il luati in calcul este daca veti pune accent mai mult pe posibilele ei performante sau pe aspect.

Orice cale veti urma trebuie sa stiti ca tunarea “de garaj” a unei masini ii scade considerabil valoarea de revanzare, din motivul ca posibilul client poate avea impresia ca masina a apartinut unui inchipuit pilot si acesta nu a avut grija de ea cum se cuvine.

Alternativa o constau mereu garajele autorizate in tunarea masinilor unde puteti primi consultanta in modificarile pe care doriti sa le faceti, astfel incat alegerile dumneavoastra sa fie conforme cu rezultatul dorit si adecvate masinii dumneavoastra. Tunning-ul de calitate inseamna, pentru cei dispusi sa cheltuie pana la mii de euro, sa adauge un plus de putere motorului, sa schimbe esapamentul, anvelopele, jantele, sistemul de franare, suspensia, plus modificari la interior, alte scaune, alt volan, etc. Tunningul de “garaj” insemna de multe ori doar o modificare a exteriorului si se acorda o minima spre deloc atentie a ceea ce se afla sub capota.

Un factor foarte important este echilibrul, iar masina trebuie privita ca un intreg nu doar un amalgam de piese si componente de sine statatoare, deoarece modificarea uneia dintre ele poate duce la performante mai slabe a altora. De obicei prima modificare pentru care opteaza majoritatea celor pasionati de tunning, este sa aiba o putere mai mare si schimba motorul. Acesta insa ar trebui sa vina la pachet si cu un set de frane noi pentru ca ele sa fie pe masura puterii desfasurate, franele vin odata cu cauciucurile noi, cauciucurile impreuna cu jantele, arcurile ar trebui sa mearga mana in mana cu amortizoarele.

De obicei, se recomanda celor incepatori intr-ale tunning-ului sa parcurga cu pasi mici toti pasii tunning-ului si sa gandeasca totul foarte bine, atat investitia pe care o fac cat si cat de fezabila este ea pe termen lung.

Etichete sociale: > >

Lasă un răspuns