Romania vazuta din masina

transfagarasanFaptul ca Romania este o tara unica si superba nu mai este un secret pentru nimeni. Faptul ca romanii prefera sa isi petreaca sejururile in strainatate este un fapt real, descurajator si care nu va fi indreptat decat in momentul in care tara noastra va avea infrastructura. De ce obiectivele turistice ale Romaniei nu pot fi in topul celor mai vizitate din Europa sau de ce nu ne putem lauda cu sute de mii de turisti straini? Raspunsul tine de mai multi factori, iar starea drumurilor este cel mai des invocat. Multe destinatii turistice nu pot fi vizitate cu autocarul spre exemplu, nici macar cu microbuzul, ci doar cu autoturismul, de aceea fiind excluse excursiile colective. In felul acesta, turistii sunt descurajati, iar cei care nu dispun de masini nu au nicio sansa sa viziteze anumite obiective turistice.

O varianta ar fi apelarea la servicii de inchirieri de masini, solutie care poate parea scumpa pentru unii si avantajoasa pentru altii. E adevarat ca preturile sunt mult mai mari decat in cazul autocarelor sau microbuzelor (costul total pentru aceste mijloace de transport se imparte la numarul de turisti) insa avantajele sunt mai multe. In primul rand, opririle dese: nicio persoana care pleaca in concediu cu masina nu vrea sa oboseasca sau sa fie atenta doar la drum si sa rateze frumusetile mediului inconjurator. Asa ca, masina personala este de real ajutor atunci cand se cer opriri dese, atat pentru relaxare cat si pentru vizitare. In cazul autocarelor sau microbuzelor, este posibil sa apara disconfort creat de ceilalti turisti, in cazul in care grupul este format din persoane care nu se cunosc intre ele (unele persoane pot vorbi mai tare, pot avea rau de masina, pot discuta despre subiecte plictisitoare, pot atrage atentia de la drum si prin urmare este posibil sa ratati anumite obiective turistice si multe altele).

In cazul in care serviciile de rent a car se potrivesc traseului turistic, este bine de stiut ca preturile pentru inchirierea autoturismelor variaza si in plus, combustibilul va fi achitat separat. Asadar, un pret total mult mai mare decat in cazul autocarelor poate reprezenta un dezavantaj, dar punand in balanta avantajele, reiese ca este un mijloc de transport potrivit pentru experiente din vacanta de neuitat.

Etichete sociale: > >

Lasă un răspuns