Archives for pareri rent a car

De ce as inchiria o masina?

de-ceMi-am pus si eu intrebarea acum cativa ani, cand am inceput sa calatoresc in interes de afaceri: de ce as inchiria o masina?

Mi se parea ca a avea o masina personala sau o masina de firma este mult mai economic decat a apela la o firma de rent a car, de fapt, nu ‘mult mai economic” ci de fapt, infinit mai ieftin. Mi se parea ca este mult mai ieftin sa ai masina ta decat sa inchiriezi o masina. Timpul si experienta precum si parerile unor prieteni buni, economisti de meserie m-au facut sa imi pun diverse intrebari precum si aceasta referitoare la inchirierile auto.

O masina personala ne costa foarte mult chiar si atunci cand nu o folosim deloc! Costurile cu inchirierea parcarii, cu reviziile in serviceurile autorizate, celebrul ITP la doi ani, uleiul care trebuie musai schimbat chiar daca masina nu este folosita, pentru ca acet ulei de motor in timp isi pierde proprietatile fizico chimice, impozitul pe automobil ca sa nu mai vorbim de asigurarea auto obligatorie si, de ce nu, pentru oamenii care se respecta si stiu ce inseamna evenimentul neprevazut, asigurarea facultativa CASCO.

Citeste tot …