4 sfaturi pentru o calatorie de neuitat cu o masina inchiriata

Daca planificati de ceva vreme o calatorie alaturi de familie, ati aflat deja ca sunt foarte multe detalii de pus la punct: alegerea destinatiei, a mijloacelor de transport, a rezervarilor pentru acestea, a gasirii celei mai bune variante pentru masa, plus grija bagajelor. De multe ori, ceea ce ar trebui sa fie o experienta placuta, dupa luni de munca asidua, se transforma intr-un motiv de stres.

O buna varianta de a calatori este o masina inchiriata, pentru simplul motiv ca va scapa de cateva dintre grijile de pe lista. Asadar, fie ca alegeti sa calatoriti in tara, fie ca la aterizare va doriti sa gasiti o masina cu care sa va continuati calatoria, rezervati din timp la o agentie rent a car si bifati urmatoarele lucruri:

1.Verificati orarul si locatia agentiei de inchirieri auto

Atunci cand rezervati, intrebati operatorul care este locul exact al amplasarii agentiei, pentru a sti cat de aproape este de dumneavoastra sau de aeroport, precum si orarul in care agentia isi desfasoara activitatea. Pot interveni probleme la inchirierile de la sfarsit de saptamana sau de pe timpul noptii.

  1. Alegeti daca inchiriati dus-intors sau doar dus

Exista posibilitatea de a inchiria o masina cu care sa va si intoarceti sau puteti inchiria doar pentru drumul pana la o locatie in care se afla o alta sucursala a agentiei de inchirieri auto, iar de acolo sa calatoriti cu un alt mijloc de transport. Alegeti varianta cea mai potrivita pentru dumneavoastra.

  1. Alegeti masina potrivita nevoilor dumneavoastra

Alegerea masinii de inchiriat trebuie sa tina cont de cateva criterii importante: numarul pasagerilor, destinatiile in care doriti sa ajungeti, distantele parcurse, numarul de bagaje etc. Spre exemplu, pentru o familie cu 2-3 copii si bagaje numeroase, un SUV sau un sedan pot fi cele mai bune optiuni. In schimb, pentru un cuplu care isi doreste o aventura urbana, o masina sport cat mai mica este ideala.

  1. Inchiriati un scaun auto pentru copil

Pentru o calatorie sigura si pentru respectarea legislatiei in vigoare nu uitati de scaunul auto pentru copii! Atunci cand faceti rezervarea, optati si pentru acest serviciu si scapati de griji.

 

Verificati cu atentie lista inainte de a rezerva o masina si tineti cont de aspectele mentionate, astfel incat sa va bucurati alaturi de cei dragi de o experienta de neuitat.

Etichete sociale: > >

Lasă un răspuns