5 sfaturi pentru siguranta masinii inchiriate

Atunci cand inchiriezi o masina benefiiciile nu sunt deloc putine. Si chiar daca nu este vorba despre autoturismul proprietate personala, nu inseamna ca nu trebuie acordata atentie masinii inchiriate. Daca sunt respectate cateva reguli simple, dar care se pot dovedi esentiale, veti putea returna automobilul in siguranta si la timp firmei  rent a car.

1. Alegeti masina potrivita nevoilor dumneavoastra

Este foarte important sa va intrebati pentru ce anume veti folosi masina inchiriata. Daca veti conduce doar pe sosele si in localitate ati putea alege aproape orice tip de masina din oferta firmei de inchirieri. Insa daca planuiti o vacanta mai aventuroasa, pe terenuri accidentate sau mai putin explorate cu siguranta va trebui sa alegeti un alt fel de autoturism, unul care sa se preteze cerintelor mai speciale. Doar asa puteti fi sigur ca masina nu va avea de suferit.

2. Asigurati-va ca masina inchiriata detine GPS

In situatia calatoriilor in zone mai putin cunoscute este recomandabila utilizarea unui GPS. Acesta se va dovedi extrem de util si nu veti risca sa va rataciti sau sa va abateti de la traseul dinainte stabilit, lucru ce poate deveni periculos. Majoritatea masinilor de inchiriat detin GPS, dar ar fi de preferat sa va asigurati de acest lucru inainte de a incheia contractul.

3. Parcati in zone special amenajate, sigure

Pentru a evita un posibil furt, tineti cont de o regula simpla: parcati in zonele special amenajate. Cu cat locul de parcare este mai retras, cu atat sansele ca masina sa fie furata cresc.

4. Incuiati masina si verificati de fiecare data

Poate parea un sfat nepotrivit, dar ati fi mirat sa aflati cati soferi nu incuie masinile din diferite motive. Nu mergeti pe principiul ca dumneavoatra nu vi se poate intampla sau ca in cele 2 minute cat intrati in magazin nu se poate intampla nimic rau. Fiti precauti!

5. Nu lasati bani si bunuri in masina, la vedere

Chiar daca masina in sine nu a fost tinta unui jaf, bunurile lasate la vedere in autovehicul pot atrage atentia hotilor. Masina poate suferi daune serioase daca are loc o spargere, iar dumneavoastra ramaneti si fara bunuri si cu o problema serioasa de rezolvat.

Daca alegeti un serviciu de inchiriere masina nu uitati ca intreaga experienta poate fi una foarte placuta daca tineti cont de cele cateva sfaturi pentru siguranta.

Etichete sociale: > > > >

Lasă un răspuns