Archives for casco

Costurile post achizitie ale unei masini

celtuieli masiniO masina nu este o investitie, ci dimpotriva, este un lux care este intretinut cu cheltuieli constante pentru taxe, revizii, consumabile, etc.

Cea mai comuna taxa este cea de drum, sau rovigneta. Aceasta este practic o taxa adaugata oricarei masini cu care se doreste a circula pe drumurile publice din Romania. In aceeasi situatie sunt toate tarile cu grade diferite de evolutie si civilizatie, plata acestei taxe avand in mare parte justificare atunci cand drumurile sunt de o calitate decenta si nu fac mai multe stricaciuni masinii in cauza. Ea se poate lua din benzinarii, posta, online, pentru diferite perioade si, in functie de autovehicul, costa mai mult sau mai putin. De regula, o rovigneta pe un an la o masina incadrata ca fiind autoturism, costa putin peste 100 de lei. In lipsa platii acestei taxe se pot aplica penalitati, amenzi sau se poate ridica masina.

ITP-ul, sau revizia tehnica periodica urmareste ca toate autovehiculele care circula pe drumurile publice sa respecte minumul de cerinte pentru functionarea masinii, astfel incat traficul sa se desfasoare in conditii normale si sa nu puna in pericol alti conducatori auto sau chiar pasagerii in propria masina. Cu exceptia primilor trei ani, ITP-ul pentru o masina trebuie realizat o data la doi ani. Daca in urma verificarii se depisteaza probleme la masina, veti fi sfatuit sa reparati defectiunile ca masina sa treaca de inspectie. Aceasta cheltuiala va va costa undeva in intervalul 100-150 lei, depinde de locatie.

Citeste tot …

Cand nu despagubeste asigurarea Casco?

despagubiri-cascoAsigurarea Casco este incheiata de sofer pentru masina proprie, astfel incat sa poata beneficia de despagubiri in momentul in care este implicat intr-un accident. O polita Casco va despagubi si atunci cand soferul este vinovat de producerea accidentului, dar si atunci cand acesta este doar victima.

Exista insa anumite situatii in care un sofer nu va primi despagubiri pe baza politei Casco, cum ar fi:

  1. Autovehiculul a fost avariat in momentul in care era parcat de proprietar sau de membri ai familiei lui
  2. Masina s-a avariat din cauza rularii prin apa
    Citeste tot …