De ce sa alegi o masina inchiriata in detrimentul taxiurilor?

Rent_a_car_taxi_or_uber_largeCu toate ca tendinta actuala in Europa si nu numai este de utilizare a transportului in comun si a bicicletelor, in detrimentul masinilor personale si a taxiurilor, mai sunt si persoane care prefera acest mijloc de transport. Ori, persoane care sunt obligate sa foloseasca masina, pentru ca fie fac naveta, fie trebuie sa ajunga la medic spre exemplu ori care merg la cumparaturi si vor avea bagaje voluminoase. Cu toate ca nu este tocmai ecologic ca o persoana sa mearga zi de zi cu masina la serviciu, iar in aproape fiecare masina sa existe doar o persoana, se incearca diferite solutii pentru a incuraja transportul in comun.

Si totusi, cand nu se poate folosi transportul in comun, taxiurile sunt prima solutie. Insa nu ar fi de incurajat acest comportament, din mai multe motive. In primul rand, din cauza timpului de asteptare care uneori poate fi foarte mare. Apoi, soferii sunt foarte grabiti si pot provoca accidente. In felul acesta, cred ca vor avea mai multe curse intr-o zi. Pe de alta parte, mai sunt si soferii inceti, care folosesc rute ocolitoare, mai ales cand clientii nu cunosc zona. In felul acesta, pretul va fi mai mare. Sa nu uitam nici de aparatele care umfla artificial pretul final si de tarifele ilegale, de care clientii poate nici nu sunt constienti. Nu o data s-a intamplat ca pe usa taxiului sa fie un tarif, iar pe casa de marcat sa apara un tarif dublat sau triplat. Bineinteles ca se pot face plangeri, insa cele mai multe persoane care apeleaza la taxiuri fie sunt grabite, fie nu sunt in starea necesara pentru a face o plangere pe loc.

Cum se pot evita aceste neplaceri? Alegand o masina inchiriata. Poate la inceput, pretul va parea ceva mai mare, insa va merita fiecare ban. In primul rand, exista libertatea de miscare. Nu va mai fi nevoie sa asteptati taxiul ori sa va enervati din cauza costului final. Apoi, alegerea traseului nu va reprezenta o problema si conducerea preventiva o sa existe. Sa nu mai mentionam si de confort, ori de faptul ca se poate opri pentru mai multe ore, fara sa mai existe un tarif urias la final.

Asadar, o masina de inchiriat este net superioara unui taxi, din toate punctele de vedere.

Etichete sociale: > >

Lasă un răspuns