Alege-ti masina dupa stilul tau de viata

Sedans-vs.-SUVsAmericanii au construit SUV-sport utility vehicle ca pe un vehicul cu tracţiune integralã, capabil sã înfrunte rutele off-road, dar cu preţul unui consum mai mare de combustibil. Mai târziu, SUV-ul a intrat în casele de peste ocean, devenind foarte popular ca vehicul menit sã transporte atât toatã familia cât şi bagaje sau marfã.

In Europa, SUV-ul a cucerit piaţa mai ales datoritã gãrzii la sol ridicatã şi capacitãţilor sale de a se descurca pe un teren accidentat. Cu toate acestea, în ultimii ani se pot vedea şi pe şoselele autohtone diverse mãrci de SUV, fãrã ca acestea sã aparţinã neapãrat parcului auto al unor companii.

Pânã la urmã, pentru ce opteazã o familie atunci când intenţioneazã sã achiziţioneze o maşinã? Preferã un SUV sau un sedan?

Ambele tipuri de vehicule sunt populare, au avantaje şi dezavantaje.

Un Sedan nu are stilul sau spaţiul oferit de un SUV, dar este mult mai economicos. Este mai uşor de condus în oraş, mai uşor de parcat şi are centrul de greutate mai jos ceea ce îi conferã mai multã stabilitate. Preţul unui Sedan este mai coborât decât al unui SUV şi masina poate fi asiguratã pe sume mai mici. Dar…

Faptul cã un Sedan aratã mai sobru şi mai puţin sport pare sã cântãreascã în alegeri. Uneori designul caroseriei poate sã batã orice alt avantaj oferit de cheltuielile mai reduse. In plus, un Sedan nu este destul de încãpãtor pentru a transporta bagaje voluminoase sau marfã, iar şoferul stã la un nivel mai jos şi nu are atât de multã vizibilitate ca în SUV.

SUV-ul oferã în primul rând siguranţã, având multe echipamente în acest sens. Poate sã ducã mai mult de 5 pasageri iar pentru cineva care locuieşte la ţarã şi foloseşte drumuri neasfaltate, este cu adevãrat de neînlocuit. In plus, tracţiunea integralã îl face uşor de condus pe orice vreme.

In prezent, aproape toate firmele au în ofertã un SUV compact cu motor diesel, o alternativã eficientã la clasicul SUV mai greoi. Producãtorii au înţeles cã acest tip de vehicul puternic va fi preferat întotdeauna de oameni cãrora le place sã iasã din oraş, cu spirit aventuros sau obligaţi sã lucreze în locuri mai puţin atinse de civilizaţie.

In oraş SUV-urile işi aratã însã toate dezavantajele, de la greutatea în manevrare în locuri strâmte pânã la modul mai puţin lin în care se mişcã. Si au devenit ţinta protestelor organizaţiilor de protecţia mediului datoritã cantitãţii mai mari de CO2 emise.

Aşadar, un potenţial cumpãrãtor trebuie sã aibã în minte toate elementele, de la buget la mãrimea familiei, de la spaţiul disponibil la activitatea desfãşuratã, atunci când vrea sã achiziţioneze o maşinã.

Etichete sociale: > > >

Lasă un răspuns